Concert

Una altra mirada a Bach

Una altra mirada a Bach

Selecciona un dia

Maig 2022
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
19:00
Àrea de Gestió Cultural

Àrea de Gestió Cultural

Dies

Dies: 15 de maig

Hores

Hora: 19 h

Durada

Durada: 60 minuts

Lloc

Lloc: Església del Convent

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Acadèmia del Festival de Música Antiga de Caimari 

Eva Febrer, violí barroc
Ferran Pisà, tiorba
Tomeu Seguí, clavecí

Eva Febrer, violí barroc
És llicenciada en violí modern al Conservatori Superior de les Illes Balears amb els professors Enrique Palomares i Agustín León Ara.  Posteriorment s’inicia en el món de la interpretació tot seguint criteris històricament documentats amb el reconegut violinista angloamericà Barry Sargent.  Es llicencià en Història i Ciències de la Música a la Universitat de La Rioja i es forma a l’ESMÚC (Escola Superior de Música de Catalunya) realitzant dos anys d’estudis de postgraduat amb el professor Emilio Moreno en l’especialitat de violí històric. Ha treballat amb prestigiosos músics com ara Sigiswald Kuijken, Emilio Moreno, Lorenzo Coppola, Emmanuel Balssa, Barry Sargent, Chiara Banchini, Manfredo Kraemer, Pablo Valetti, Andrew Ackerman, Quartet Casals, Gordan Nikolich, Endellion Quartet, Andrew Watkinson, Giorgio Mandolesi, Gottfried von der Goltz, Christophe Coin, Zefira Valova, Carlo Slater-Jewel, Julia Kuhn, Acadèmia Internacional de l’Orquestra Barroca de Friburg, Acadèmia Internacionalde La Petite Bande, Acadèmia Europea Villa Bossi.
Forma part de l’Ensemble Il Gesto Armonico, Le Petit Ensemble, Stylus Phantasticus, el Teatre Instrumental, l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca, i col·labora regularment amb diferents orquestres i ensembles especialitzats en la interpretació històrica amb instruments originals, com ara Los Músicos de Su Alteza, La Petite Bande, La casa de les Comèdies, Orquestra del Montsalvat, Orquestra Simfònica de les Illes Balears… actuant arreu d’Espanya, França, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Finlàndia, Alemanya, etc. És la codirectora del Festival de Música Antiga des Migjorn Gran, que va fundar el 2011, convertint-se en el primer festival en aquesta matèria de l’illa de Menorca. Eva Febrer combina la tasca docent amb la vessant interpretativa.

Ferran Pisà, tiorba
És intèrpret d'instruments de corda polsada del renaixement i del barroc. De tots ells, la tiorba és amb el que més treballa i al que més estudi dedica. Va formar-se en guitarra barroca i clàssica al Conservatorium van Amsterdam (2006) i en instruments antics de corda polsada a l'ESMUC (2011). Durant aquells anys va rebre formació de Lex Eisenhardt, Xavier Díaz-latorre, Mara Galassi i Monica Pustilnik. Gaudeix treballant en projectes propis, dissenyant un programa diferent per a cada concert. A més, també col·labora amb altres conjunts de música i de teatre. Conèixer el context històric, social i cultural de la música que interpreta l'ajuda a fer feina amb més rigor i entusiasme. En els seus concerts intercala explicacions d'aquests coneixements, que ajuden el públic a centrar la seva escolta i a fruir més del recital. D'entre els projectes propis, destaca el duo que formen Eulàlia Fantova & Ferran Pisà d'ençà de 2011. Plegats, han treballat repertori vocal italià i, més recentment l'anglès. També prepara recitals per a tiorba sola. Aquest repertori, virtuós i de llenguatge improvisatiu, l'apassiona. El 2016 va començar a col·laborar amb l'actriu Montse German component i interpretant la música del recital poètic “El verger de l'Amat”, basat en una selecció de versos de Ramon Llull. El projecte fou tan ben acollit pel públic i la crítica que actualment preparen un recital nou sobre les “Metamorfosis” d'Ovidi. Recentment, ha presentat el seu primer CD amb el títol “1620” que mostra de manera comparativa l’obra de tres autors coetanis. És col·laborador habitual de diferents conjunts de música antiga com per exemple The Ministers of Pastime, Dichos diábolos i Música trobada. A més, Ferran Pisà és director del conjunt Solnegre.

Tomeu Seguí, clavecí
Als setze anys va aprendre a llegir música de la mà del seu amic Bartomeu Mateu Reus, i va començar els estudis de piano amb Vicenç Joan Rubí. L'any 2004 obté el diploma de professor d'orgue al Conservatori Superior de Saragossa amb les màximes qualificacions, sota la supervisió de José Luís González Uriol. De gener 2004 a juny 2005, fou organista titular de l'Escolania de Blauets de Lluc. Va ser membre de l'orquestra barroca Ars Musicae al clavecí, amb el que ofereix nombrosos concerts dins i fora de l'illa L'Alguera a Cerdenya, Festival de Música de Lloret, així com enregistramentstelevisius a IB3, Canal4 o TVE.
Ha assistit a masterclass d'orgue com a alumne de l'Haute Ecole de Musique de Laussane, amb músics de renom com Michael Radulescu, Pieter Van Dijk, Luigi Ferdinando Tagliavini, Andrés Cea, entre d'altres.
L'any 2006 crea el Festival Internacional de Música Antiga de Caimari on desenvolupa la funció de director artístic i coordinador. Hi han participat figures i agrupacions musicals de primer nivell mundial dins del món de la música antiga com Gustav Leonhardt, Jordi Savall i Il Pegaso. L'any 2009-2010 perfecciona la seva formació a la Istituto di Musica Antica. Civica Scuola di Música Claudio Abbado a Milà, amb Lorenzo Ghielmi (orgue) i Maurizio Croci (clavecí). L'any 2010 crea l'escola de música “l'Eco escola Sa Llavor”, on feia la funció de professor de música, piano i clavecí. Del 2011 al 2013, es trasllada a Fribourg (Suïssa) per ampliar la seva formació a l’orgue a l'HauteEcole de Musique de Lausane, sota la direcció de Maurizio Croci, i treballa com a organista titular de Siviriez, Le Cret i un dels organistes del reconegut orgue barroc Johann-Konrad Speissegger de l'Eglise de Cordeliers (Fribourg). L'any 2014 crea amb la Fundació Es Convent Stylus Phantasticus un cicle de concerts amb visites concertades als orgues més prestigiosos de Mallorca. Durant el 2015 i el 2016 crea el Plènum Organis Festival, on s'organitzen concerts tots els dimecres I dissabtes d'abril a octubre, al famós orgue Jordi Bosch de Santanyí, on desenvolupa una gran activitat com a organista titular. Ha participat en festivals internacionals d'orgue dins i fora de l'estat Espanyol, Suïssa, França, Itàlia, etc. Cal destacar el Vespri d'Organi a Sant Alessandro (Milà), estrena absoluta del Praeludium"overture" d'Antoni Mairata March, El So Visc (Castella i Lleó), Fete de la Musique Fribourg (Suïssa), Versailles au són des Orgues “Heures d'Orgue” a la Catedral de Saint Louis de Versailles, Concerti diPrimavera Sant Michele Arcangelo (Venècia) i Menorgue Festival Internacional.

Aquest web utilitza cookies només per a analítica digital. Pots consultar la nostra política de cookies aquí.