Concert

Maurizio Croci, clavicèmbal

Maurizio Croci, clavicèmbal

Selecciona un dia

Maig 2022
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
19:00
Àrea de Gestió Cultural

Àrea de Gestió Cultural

Dies

Dies: 22 de maig

Hores

Hora: 19 h

Durada

Durada: 60 minuts

Lloc

Lloc: Església del Convent

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Obres de Jan Pieterszoon Sweelinck, Heinrich Scheidemann, Johann Jakob Froberger, Johann Caspar Kerll i Johann Sebastian Bach

Maurizio Croci és un organista de renom internacional, professor d'orgue a l'Escola de Música de Lausana i director artístic del Festival Internacional d'Orgue de Friburg (Suïssa) i del festival internacional de música primerenca Milano Arte Musica. 

Premi-Winner del Concurs Internacional Paul Hofhaimer a Innsbruck, Maurizio Croci ha estat convidat a tocar per tot Europa, Rússia i el Japó, amb concerts en el Teatre Mariïnski a San Petersburg, la Sala de Concerts Musashino a Tòquio i en festivals com Tolosa de Llenguadoc les Orgues, el Festival Organ Holland, el Festival Internazionale di Magadino, el Festival Organ de Madeira i el Milano Arte Musica. Compromes amb el repertori de música antiga, ha actuat en molts orgues històrics europeus, com ara els d'Innsbruck, Alkmaar, Freiberg, Amsterdam, Bolonya, Roskilde, Lisboa, Naumburg i Salamanca.

Maurizio Croci va fundar el 2012 el conjunt Il Pegaso, un grup versàtil format per especialistes d'èxit en música antiga. El primer enregistrament, que inclou la primera execució moderna de composicions recentment descobertes de Monteverdi i Frescobaldi, ha estat apreciat i recompensat internacionalment. El projecte més recent “Travestimenti” es va centrar en contrafactes rars i intabulacions de la música de Monteverdi.

Des del 2005 és professor d'orgue a l'Haute Ecole de Musique de Lausanne (Suïssa) i, des del 2004, professor de clavecí a la Scuola Civica de Milà, on també va exercir com a cap del Departament de Música Antiga del 2008 al 2013. Maurizio ha estat convidat a impartir classes magistrals per tot Europa, Rússia i el Japó i ha format part de jurats de concursos internacionals, com el St. Albans International Organ Competition, l’International Organ Competition “Xavier Darasse” a Tolosa, el International Schnitger Organ Competition a Alkmaar, Internationaler Orgelwettbewerb “Orgelstadt Lansberg”, Gran Premi ECHO a Freiberg i Treviso, Concurs Internacional de Clavecí “Ciutat de Milà”, Concurs Internacional d'Orgue de Pistoia i Premi Internacional de Composició per als Sis Orgues Històrics de Mafra.

Maurizio Croci va estudiar orgue i clavecí als conservatoris de Milà i Trento i va continuar a la Schola Cantorum de Basilea amb Jean-Claude Zehnder i Andrea Marcon. Es va graduar en Musicologia a la Universitat de Friburg amb el professor Luigi Ferdinando Tagliavini.

Com a entusiasta promotor dels orgues històrics, ha estat assessor en restauracions d'orgues històrics italians i en construcció de nous instruments. És membre del Consell de Directors Artístics de les Ciutats Europees d'Organs Històrics (ECHO).

Aquest web utilitza cookies només per a analítica digital. Pots consultar la nostra política de cookies aquí.