Cinema

La Terra Eixorca

La Terra Eixorca

Selecciona un dia

Gener 2023
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
12:00
Associació Cultural S’Agrícola

Associació Cultural S’Agrícola

Dies

Dies: dijous 26 de gener

Hores

Hora: 20 hores

Durada

Durada: 90 minuts

Lloc

Lloc: Sala d'actes de S'Agricola

          El proper dijous dia 26 de gener a les 20 hores tendrà lloc a s’Agrícola la projecció de la pel·lícula «La terra eixorca» basada en el llibre de poemes de T.S.Eliot.
 
          Aquesta pel·lícula que ha realitzat, de forma apassionada i amateur, Antoni Truyols és un repte que fins ara quasi ningú s’havia atrevit a dur a terme: traslladar un poemari (relativament breu, però molt hermètic) al cinema, sent fidel al original i al sentit que li volia donar T.S. Eliot a cada paraula, però dramatitzant i reproduint les escenes que el llibre descriu. És molt més que poesia dramatitzada, és poesia projectada i traduïda a imatges humanes i paisatgístiques. 
          A la pel·lícula s’han introduït dues entrevistes, una a Ezra Pound i una altra a T. S. Eliot, que serveixen per ajudar l'espectador a una millor comprensió de l'obra i així obviar, en part, les notes explicatives que l'autor fa al final del llibre.
          Per al rodatge s'han triat les Illes Faroe (terres ermes) per als exteriors; els interiors s’han filmat a Manacor. 
          LA TERRA EIXORCA és la representació amb veu i també amb personatges de l’obra poètica més influent del segle XX i el realitzador respecta estrictament la versió de la traductora Neus Nadal.
          T. S. Eliot neix a Missouri l’any 1988 i mor a Londres el 1965. Es pot dir que és un autor contemporani, quasi actual, perquè ho són els seus conceptes poètics. Va ser crític literari, editor i poeta. LA TERRA EIXORCA és la seva obra més emblemàtica ja que romp amb les normes que considerava caduques del romanticisme anglès. És a dir, prescindeix de formes literàries refinades, utilitza un llenguatge sec i dur, de vegades esquerp, perquè la vida és dura i problemàtica i la poesia ha de ser un reflex del seu moment històric. Versos trencats i descripcions més bé desagradables constitueixen el seu missatge. No perseguia que la seva obra agradàs, i menys que donàs plaer, ans el contrari, allò que volia era provocar, provocar que la gent pensàs, que criticàs i que discrepàs. 
          Estau, idò, davant una realització cinematogràfica molt original, única, aconseguida sense ajuts de cap institució i, per tant, amb mitjans limitats. Però veureu una obra única. 
           INTERPRETACIÓ: Toni Adrover, Joan Aguiló, Margalida Amengual, Marta Fernández, Xesca Forteza, Margalida Galmés, Maria Rosa Julià, Ilde Muñoz, Cati Pou, Xisca Rotger, Joana Salas, Antoni Truyols, Joan Truyols.
La Terra Eixorca.jpg 1.54 MB