Concert

La música que feu ballar el rei Sol

La música que feu ballar el rei Sol

Selecciona un dia

Maig 2022
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
19:00
Entrades exhaurides
Àrea de Gestió Cultural

Àrea de Gestió Cultural

Dies

Dies: 29 de maig

Hores

Hora: 19 h

Durada

Durada: 60 minuts

Lloc

Lloc: Església del Convent

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

La música que feu ballar el Rei Sol


Text: Moliére
Música: Jean Baptiste Lully
Ars Musicae. Orquestra Barroca
Miquel Àngel Torrens i Pau Pascual, actors
Sebastià Bover i Sandra Montesinos, ballarins
Irene Gili i Miquel Company, veus

Es tracta d’una comèdia-ballet amb una visió renovada on l’amor pren protagonisme en totes les seves formes. A través d’un espectacle immersiu, gràcies a recursos tècnics que trenquen amb el teatre convencional, s’endinsa a l’espectador en l’imaginari dels autors de l’obra Le Bourgeois Gentilhomme, Jean-Baptiste Molière i Jean-Baptiste Lully, estrenada el 1670 al Castell de Chambord davant el rei Lluís XIV. Aquest imaginari és ple de referències a l’imperi otomà i a les danses italianes i espanyoles. L’obra interpreta la música de Lully de la manera més fidel possible i mostra la relació directa entre la música i la dansa amb unes coreografies que evoquen les de l’època. 

Acompanyat d’un talentós equip d’actors, músics i cantants com Miquel Àngel Torrens, el mateix Pau Pascual, la soprano Irene Gili i el baríton Joan Miquel Muñoz, Sebastià Bover brilla a l’escenari com a ballarí, juntament amb Sandra Montesinos.

A La Música que feu ballar el Rei Sol destaca el seu so de música antiga. L’orquestra barroca Ars Musicae pretén divulgar i interpretar la música dels segles XVII i XVIII mitjançant l’ús d’instruments originals de l’època o amb rèpliques d’aquests. D’altra banda, a través del vestuari i del maquillatge, l’espectacle té la intenció d’acostar als assistents a l’estètica típica barroca, tot i que amb una certa innovació artística. 

I és que La música que feu ballar el Rei Sol aconsegueix que l’espectador s’endinsi dins l’univers imaginatiu dels dos autors i s’engresqui en el seu procés creatiu per crear l’argument i la música de l’obra. Amb l’amor lliure com a temàtica principal, es tradueix la grandiloqüència de la psique en un espectacle de gran format on combreguen estretament música, paraula, dansa i espectacle lumínic. Tot plegat, cercant la innovació artística a partir de l’estètica barroca francesa”, destaquen des d’Ars Musicae.

Ars Musicae

La formació barroca Ars Musicae, creada el 2003, té per objectiu divulgar i interpretar la música dels segles XVII i XVIII a través de l’ús d’instruments originals de l’època.

Dirigida per Bernat Cabot, Ars Musicae compta amb violins, violes, violoncels, contrabaix, guitarra barroca i, segons el recital, orgue, oboè i flautes.

Amb dramatúrgia de Pau Pascual, La música que feu ballar el Rei Sol dóna una nova visió a partir de la comèdia-ballet Le bourgeois gentilhomme de Molière i Jean-Baptiste Lully.
 Aquest web utilitza cookies només per a analítica digital. Pots consultar la nostra política de cookies aquí.