Teatre

Filumena Marturano

Filumena Marturano
Octubre 2021
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Teatre i auditori de Manacor

Teatre i auditori de Manacor

Dies

Dies: 2 i 3 d'octubre

Hores

Hora: Dia 2 a les 19.00 h i dia 3 a les 12.00 h

Durada

Durada: 130 min

Lloc

Lloc: Auditori de Manacor

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Després de 25 anys de viure mantinguda per Domenico Soriano i múltiples negatives a casar-se amb ella, Filumena decideix fingir una greu malaltia per aconseguir que, al llit de mort, Domenico accepti contreure matrimoni. La casa és plena de metges i veïns, i enmig d’aquest ambient fúnebre arriba el capellà per donar-li l’extremunció i s’organitza el casament. Mentrestant, una jove amant de Domenico espera ansiosament a l’habitació del costat que Filumena traspassi… Però un cop casats, Filumena Marturano s’aixeca del llit fresca com una rosa, i és aquí que comença l’espectacle.

Què ha empès Filumena a muntar tota aquesta farsa? Per què la seva obsessió per casar-se amb Domenico? I ell, per què feia 25 anys que defugia el matrimoni? Aquesta és una comèdia d’embolics, secrets i intencions capgirades. Filumena és la protagonista d’un periple de vida que l’ha conduïda a enganyar, robar i aprofitar-se de Domenico, que sempre ha nedat en l’opulència. L’esclat de la seva relació amorosa esquitxa a tothom qui els envolta i fins i tot a qui encara no els envolta. Tota la veritat és bolcada sobre la taula, però ja sabem que la veritat sovint és dolorosa…

Els aires d’Itàlia d’Eduardo De Filippo ens parlen de l’amor i la venjança, de l’instint de supervivència i la petitesa humana. Un retrat a la napolitana on l’estima es posa a prova i ens recorda que l’amor és una força que a vegades rebota en direccions oposades.


Hora de finalització: Dia 2 a les 21:10 h  i dia 3 a les 14.10 h
Espectacle sense entreacte
Edat recomanada: a partir de 8 anys
Preu: 24 €
Inici de venda d'entrades: a partir de dia 18 d'agost a les 10 h per internet. A partir de dia 25 d'agost a les 10 h a taquilla.
Espectacle en català, castellà, italià i napolità


Text:
Eduardo De Filippo
Traducció: Xavi Valls Guinovart
Direcció i adaptació: Oriol Broggi
Intèrprets: Clara Segura, Enrico Ianniello, Jordi Corominas, Marissa Josa, Jordi Llovet, Xavier Ruano, Josep Sobrevals, Sergi Torrecilla, Montse Vellvehí, Carla Vilaró
Ajudant de direcció: Albert Reverendo
Escenografia: Oriol Broggi
Il·luminació: Pep Barcons
Vestuari: Nina Pawlowsky
Caracterització: Àngels Salinas
So: Oscar Villar
Construcció d’escenografia: Taller d’escenografia Castells

Aquest web utilitza cookies només per a analítica digital. Pots consultar la nostra política de cookies aquí.