Presentació

Els cognoms de les Illes Balears, de Gabriel Bibiloni

Els cognoms de les Illes Balears, de Gabriel Bibiloni
Maig 2022
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Institució Pública Antoni M. Alcover

Institució Pública Antoni M. Alcover

Dies

Dies: 26 de maig

Hores

Hora: a les 19.30 h

Durada

Durada: 55 min

Lloc

Lloc: Institució Pública Antoni M Alcover

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Presentació del llibre: Els cognoms de les Illes Balears és una obra que recull els cognoms tradicionals de les Illes, entenent per tals els que hi han existit entre les conquestes catalanes del segle XIII i l’arribada de la immigració massiva en el segle XX. L’obra aporta informacions molt diverses de caràcter lingüístic (grafia normalitzada dels cognoms i grafies tradicionals, transcripció fonètica, etimologia i extensió geogràfica) i de caràcter històric (antiguitat dels cognoms, informacions sobre usos familiars, especialment entre la noblesa) i alhora mostra l’íntima relació entre antroponímia i toponímia, indicant els topònims balears que s’han creat a partir de cognoms.
Gabriel Bibiloni és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1974) i doctor en Filologia Catalana per la mateixa universitat (1983).
Va exercir de professor a la Facultat de Filosofia i Lletres de Palma. Ha estat membre fundador i vocal de la Societat d'Onomàstica i assessor de l'Ajuntament de Palma per a la normalització del nomenclàtor viari de la ciutat. Ha orientat el seu interès sobretot cap a la teoria i la planificació de l'estàndard –i l'establiment de la normativa– i les interferències lingüístiques. Ha treballat també sobre la situació sociològica del català.
Ha impartit un centenar de conferències i ha participat en una trentena de congressos de lingüística o sociolingüística, nacionals i internacionals.

Aquest web utilitza cookies només per a analítica digital. Pots consultar la nostra política de cookies aquí.