Concert

Concert d'orgue i violí

Concert d'orgue i violí

Selecciona un dia

Maig 2022
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
19:00
Àrea de Gestió Cultural

Àrea de Gestió Cultural

Dies

Dies: 1 de maig

Hores

Hora: 19 h

Durada

Durada: 80 minuts

Lloc

Lloc: Església del Convent

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Obres de Georg Philipp Telemann, Dietrich Buxtehude i Tommaso Antonio Vitali
Assumpta Pons, violinista
Joan Seguí, organista

Assumpta Pons, violinista
Neix a Menorca. Estudia violí amb Jaume Francesch, Alfred Malececk, i Xavier Turull.
Assisteix a cursos de perfeccionament amb Regis Pasquier, Gerard Poulet i Ruggiero Ricci entre altres, i s'especialitza en violí barroc amb Hiro Kurosaki.
Ha guanyat el Primer Premi de Grau Professional de Violí en el Conservatori de Balears, el Primer Premi de l'Ateneu de Maó, el Primer Premi de Grau Superior de Violí i el Premi Extraordinari Superior de Música de Cambra en el Conservatori Superior del Liceu.
En 1998 va entrar a formar part de l'Orquestra d'RTVE. Ha actuat com a solista amb l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, l'Orquestra Amics dels Clàssics i amb l'Orquestra del Conservatori del Liceu, de la qual ha estat Concertino. Ha col·laborat amb l'Orquestra Nacional d'Espanya, l'Orquestra de la Comunitat de Madrid, l'Orquestra Solistes de Madrid, l'Orquestra Camerata del Prat, l'Orquestra Andrés Segòvia, l'Orquestra Barroca Nereydas, l'Orquestra Barroca de Sevilla i amb nombrosos grups de cambra, com Ensemble Vers i Art Concertant. La seva trajectòria musical li ha portat a tocar en nombrosos Auditoris de tota Espanya, tant amb orquestra com en formacions de cambra, a més de realitzar gires pel Japó, França, Polònia i Suïssa. També ha realitzat enregistraments per a TVE, Canal Clàssic, Ràdio Clàssica i per al segell discogràfic de RTVE.
Actualment, és professora titular de violí del Conservatori Teresa *Berganza de Madrid I ha impartit cursos de violí i d'orquestra a Madrid, Menorca, Barcelona, Girona i França. Al seu torn, és llicenciada en Ciències Matemàtiques per la Universitat de Barcelona i té el Diploma d'Estudis Avançats en Musicologia per la Universitat Complutense de Madrid.


Assumpta Pons enviu.jpg 40.69 KB


Joan Seguí, organista
Nascut a Barcelona el 1996, de família menorquina, inicia els seus estudis musicals als 5 anys amb el piano. El 2005 entra a formar part de l’Escolania de Montserrat, on va poder començar els estudis d'orgue, a més del violí i cant coral. Durant la seva estada a l'Escolania, acompanyà el cor com a organista, tant a Montserrat com arreu d’Europa.
Ha cursat els estudis de Grau Professional de piano i orgue al Conservatori del Liceu amb els professors B. Santacana i J.M. Mas Bonet respectivament. Ha participat en classes magistrals d’orgue, baix continu i improvisació a càrrec de Montserrat Torrent, Ludger Lohman, Jurgen Essl, Jürgen Kursawa, Naji Hakim, Daniel Roth, Monica Melcova, Roberto Fresco, Michel Bouvard i Luca Scandali entre altres.
Des del 2018 és graduat per l’Escola Superior de Música de Catalunya amb Matrícula d’Honor (on ha estudiat amb els mestres Óscar Candendo i Juan de la Rubia) i en col·laboració amb la Universität der Künste Berlin (on ha estat deixeble de Paolo Crivellaro). Combina la seva formació d’organista amb la de continuista, a mà de professors com Luca Guglielmi, Mara Galassi, Arno Schneider o Jörg-Hannes Hahn.
El 2021 obté amb les màximes qualificacions el Màster en Orgue a la Hochschule für Musik und Dartellende Kunst Stuttgart amb el Dr. Ludger Lohmann. Ha realitzat concerts d’orgue en solitari a Espanya i Alemanya. Ha col·laborat amb el clave i l’orgue amb diverses orquestres, cors i consorts (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya [OBC], Cor de Cambra del Palau de la Música, Orfeó Català, Cantoría, Cor de la Diputació de Girona…). Puntualment acompanya el cor Francesc Valls al Temple de la Sagrada Família com a organista assistent en les celebracions litúrgiques.
L'octubre de 2018 va rebre el 1r Premi del Cicle-Concurs "El Primer Palau" i el Premi de Catalunya Música per la seva interpretació de la Fantasia i Fuga sobre el coral "Ad nos, ad salutarem undam" de Franz Liszt al Palau de la Música Catalana; i l'octubre de 2020 va obtenir el Primer Premio del II Concurso Nacional de Órgano "Francisco Salinas" a Burgos. Altres reconeixements inclouen el 1r Premi del III Concurso Nacional de Jóvenes Organistas "Ioannes Baptista Cabanilles" (2016), el Premi Internacional "Andrés Segovia - José Miguel Ruiz Morales” (2016), el 2n Premi de la “Joseph Gabler Wettweberb” a la “2017 International Summer Academy of Music” (Ochsenhausen, Alemanya), o la beca "Joves Promeses de la música" que atorga la Fundació de Música Ferrer-Salat (2013). Recentment ha publicat el primer disc en solitari: BachGround, amb el segell discogràfic Ficta, enregistrat al Monestir de Poblet.

Aquest web utilitza cookies només per a analítica digital. Pots consultar la nostra política de cookies aquí.