Concert

Arianna Art Ensemble

Arianna Art Ensemble

Selecciona un dia

Maig 2022
-
-
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
19:00
Àrea de Gestió Cultural

Àrea de Gestió Cultural

Dies

Dies: 8 de maig

Hores

Hora: 19 h

Durada

Durada: 60 minuts

Lloc

Lloc: Església del Convent

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

Obres de Gaspar Sanz, José Marin, Santiago De Murcia i Domenico Scarlatti

Debora Troìa, veu
Paolo Rigano, guitarra barroca
Silvio Natoli, tiorba i colascione
Cinzia Guarino, clavicèmbal
Giuseppe Valguarnera, percussió

L’Arianna Art Ensemble, fundada l'any 2007 pel llaütista i compositor Paolo Rigano i per la clavecinista Cinzia Guarino, promou la difusió del repertori vocal i instrumental renaixentista i barroc mitjançant les seves pròpies interpretacions amb instruments d'època i la correcta praxi executiva històrica; el redescobriment de manuscrits inèdits, en particular d'autors relacionats amb el Regne de les dues Sicílies; i també mitjançant l’experimentació i la interpretació de peces de música contemporània amb instruments antics.
L'Ensemble ha guanyat nombrosos premis en prestigiosos concursos, inclòs el premi a la secció "Instruments antics" de la VII edició del Premio Nazionale delle Arti organitzat pel Ministeri d'Ensenyaments Artístics Superiors d’Itàlia l’any 2010. Ha actuat en les temporades de concerts més importants a Itàlia, en diversos festivals a Europa, (Ravenna Festival, Festival Internazionale di Malta, Festival “Les incontres baroques” a Alsàcia, Festival “Nuove Settimane Barocche di Brescia” i al Festival “L’Invenzione e l’armonia” a Màntua, Amici della Musica di Udine, Unione Musicale Torino, Teatro Regio di Parma, Amici della musica di Pesaro, etc.).
L'Ensemble col·labora regularment amb artistes importants com Enrico Onofri, Giovanni Sollima, Dmitry Sinkovsky, Gemma Bertagnolli, Andrea Inghisciano, i està compromès amb la realització del Festival Internacional de Música Antiga de Gratteri. Amb Giovanni Sollima ha gravat recentment les Sonates i Simfonies de Giovanni Battista Costanzi, per al segell discogràfic Glossa; el 2017 el conjunt va tornar a treure a la llum els manuscrits inèdits de les obres sagrades d'Antonino Reggio, clavecinista i compositor del segle XVIII, nascut a Aci Catena. El juny de 2021 es va editar el CD titulat Cimbalu d’amuri per a la discogràfica Almendra.
L'espectacle, mitjançant la música i la interpretació, pretén recrear l'atmosfera dels segles XVII i XVIII al sud d'Itàlia durant la dominació espanyola. L'espectacle és fruit de la recerca històrica de Paolo Rigao sobre les composicions musicals espanyoles i italianes del període i, naturalment, s’executen amb els fascinants instruments de l’època i la correcta tècnica d’interpretació.

Aquest web utilitza cookies només per a analítica digital. Pots consultar la nostra política de cookies aquí.