Taller

AJORNAT PER RAONS ALIENES A LA SALA - Curs de teatre: l'expansió de l'artista a través del cos

AJORNAT PER RAONS ALIENES A LA SALA - Curs de teatre: l'expansió de l'artista a través del cos
Desembre 2021
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Sala La Fornal

Sala La Fornal

Dies

Dies: Del 4 al 6 de desembre

Hores

Hora: Dia 4 i 5 de 10.00 h a 13.00 h, dia 6 de 10.00 h a 12.00 h

Durada

Durada: 480 min.

Lloc

Lloc: Sala La Fornal

Mobilitat Ruduïda

Accessible per a persones amb mobilitat reduïda

AJORNAT PER RAONS ALIENES A LA SALA

CURS DE TEATRE A LA SALA LA FORNAL

L'EXPANSIÓ DE L'ARTISTA A TRAVÉS DEL COS

DEL 4 AL 6 DE DESEMBRE

A càrrec d’Analía Puentes

Com a actriu, creadora i intèrpret practico una rutina d'entrenament per preparar el cos abans d'entrar en escena. Des de llavors, utilitzo aquesta eina basada en la respiració, la flexibilitat i l'expansió del moviment, que em permet tenir un cos alerta i energitzat a l'hora de compartir el meu treball artístic. A més de ser actriu de teatre físic, ensenyo el mètode GYROTONIC i GYROKINESIS, disciplines que m'han permès desenvolupar aquest escalfament, tant físicament com espiritualment. En aquest sentit, crec que el taller t'ajudarà a mantenir el teu artista a punt amb un cos disponible i present.


EL CURS TENDRÀ UNA DURADA DE 8 HORES EN TRES DIES:

DISSABTE 4 DESEMBRE DE 10 A 13 HORES

DIUMENGE 5 DESEMBRE DE 10 A 13 HORES

DILLUNS 6 DESEMBRE DE 10 A 12 HORES

DIMARTS 7 TROBADA/SOPAR AMB LA CREADORA

PREU 40€ INCLOU UNA ENTRADA PER A L’ESPECTACLE ” MARIA ANTONIETA”


Dirigit a actors professionals i amateurs, ballarins, músics i artistes de diferents disciplines que tinguin la voluntat de connectar amb el seu cos i la seva creativitat, independentment de l'experiència.

Rutina d'entrenament

La masterclass comptarà amb exercicis específics que et permetran millorar la teva postura corporal, ampliar la teva flexibilitat, connectar amb la teva energia creativa i coordinar la respiració amb el moviment. Després de l'entrenament passarem al joc, a través d'un cos present. Al final compartirem la nostra experiència. Què et permet:

- Preparar el cos per entrar en escena amb tot el seu potencial. - Despertar el centre creatiu.

- Activar l'energia. - Utilitzar la respiració en cada moment escènic per arribar a un estat natural i relaxat.

- Millorar l'expansió del cos.

- Flexibilitzar les articulacions per superar els límits del moviment.

- Escoltar i reconèixer la informació que sorgeix d'un organisme present.


Analía Puentes

Vaig començar la meva carrera artística als 18 anys a l'Uruguai al Teatro Circular de Montevideo. Paral·lelament vaig estudiar Ciències de la Comunicació i vaig treballar durant deu anys en diferents mitjans de premsa i ràdio, especialitzant-me en cultura (Ràdio Nacional d'Uruguai i Ràdio El Espectador). Em vaig formar en dansa contemporània amb diferents ballarins i pedagogs del meu país. El 2014 em vaig instal·lar a Barcelona per treballar amb la companyia catalana La Fura dels Baus com a actriu i sotsdirectora a l'espectacle MURS, en el marc del Festival GREC de Barcelona.

A part del meu treball com a actriu, imparteixo tallers per a artistes de diferents disciplines per tal de preparar el cos per a l'entrada a l'escena.

He actuat a "Multitud", una creació col·lectiva presentada en

el festival SALMON a Barcelona. He estat la creadora i intèrpret del col·lectiu Women Just Dancing (dance-treatro) dirigit per Leilani Weis, interpretant

a Irlanda, al Centre Cívic La Barceloneta, Bocanord i residències al centre de creació La Caldera de Barcelona.

A Barcelona em vaig graduar a l'Escola laboratori d'expressió corporal dramàtica dirigida per Jessica Walker. També em vaig formar en el mètode Keep Moving impartit per la ballarina i pedagoga catalana Mercedes Boronat. En constant formació d'actuació, estic realitzant la Tècnica Meisner a Barcelona amb el seu director Javier Galitó-Cava. A més, m'incorporo al col·lectiu cinematogràfic de creació de Chroma Teatre. He format part com a actriu i dramaturga del curtmetratge MA, estrenat a Chroma Teatre el 2020.

La meva última peça és "Marie Antoinette", un monòleg de teatre físic de 60 minuts creat al Laboratori de Teatre dirigit per Jessica Walker. Amb aquesta obra, vaig fer tres temporades a Barcelona -Versus Teatre i Teatre Gaudí-, i gires per Catalunya, Madrid, Sevilla, València, Mallorca i Uruguai. Vaig guanyar el premi a la Millor Posada en Escena al Cenit Festival de Sevilla i el premi a la Millor Escenografia i Il·luminació al Festival Mostrat del Centre Cívic Sandaru. Al març de 2019 vaig fer una gira per l'Uruguai, amb tres representacions amb les entrades esgotades al Teatre

Solís de Montevideo. Actualment estic en plena creació de la seva pròxima obra "George Sand: My life is yours" que s'estrenarà a la Cartoixa de Valldemossa el 2021.

Aquest web utilitza cookies només per a analítica digital. Pots consultar la nostra política de cookies aquí.